sri. okt 16th, 2019

Fenomenalna Milica bronzom oduševila na GP u Uzbekistanu

Foto printscreen judo.rs

Milica Žabić je jedan od najuspešnijih takmičara poniklih u Judo klubu LSK iz Laćarka. Do sada je osvojila veliki broj medalja, i svaki put pravi dodatni iskorak u svojoj karijeri. Ovaj put je oduševila bronzom na Gran priju u Uzbekistanu.

U njenom prvom duelu na Gran priju u drugom kolu Milica je bila uspešnija od Mađarice Mercedes Sigetvari. Wazari je bio dovoljan da protivnicu pošalje kući. Druga protivnica Žabićeve Sara Alvarez, iako je ponetirala wazari, nije imala šansi pored raspoložene Milice. Ipon za ulazak u polufinale sjajne Milice. U meču za ulazak u finale se susrela sa Korejkom Hajun Kim. Poraz od odlične Kim, Milici je ipak ostavio mogućnost da se bori u repasažu. Duel za bronzu sa Izraelkom Raz Herško, Žabićeva je  rešila  prvo sa wazarijem  a zatim i sa 10:0,  čime je na najbolji način overila ovu vrednu medalju.  

Milica je na svetskom prvenstvu pokazala da na nju možemo da računamo. Ovim trećim mestom je potvrdila svoj kvalitet i uzela dragocene bodove za OI Tokio 2020.Ceo dan je radila pametno i konačno uspela da osvoji svoju prvu Gran pri medalju.Za treće mesto je bacila jedan od najlepših ipona na takmičenju, tako da imamo još jednog kandidata za OI Tokio 2020.” rekao je za sajt Judo saveza Srbije Vladimir Jovičić, trener reprezentacije Srbije.  

Podeli