uto. jun 18th, 2019

Legionari, hvala!

Vest koja je prošle nedelje rastužile sve ljubitelje sporta u Sremu je ta da su Sirmium Legionari napustili takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Razlozi za tako nešto su oni koji su nažalost sve više prisutni u svetu sporta- finansijske prirode. Sremska Mitrovica je izgubila još jedan sjajan klub. Klub koji je okupljao 120 mladića i devojaka u svim kategorijama koje je vodila isključivo ljubav prema sportu. Klub koji je dao dvadesetak reprezentativaca u svim kategorijama, koji je osvojio 18 pehara za 18 godina, malo li je?!

Najstariji klub američkog fudbala u Srbiji, klub koji je dom selektora ženske reprezentacije se više ne takmiči. To je poražavajuća činjenica koja sa sobom nosi veliki znak pitanja. Znak pitanja ne za tih 120 članova kluba, divne ljude u upravi i sve okupljene oko Legionara. Znak pitanja za budućnost sporta u našem okruženju. Postavlja se pitanje šta (ko) je sledeće (sledeći)?

Do tada, ono što mi jedino možemo je da kažemo HVALA. Hvala Legionari. Hvala za sve lepe trenutke, za trud, borbu, za radost koju ste doneli. Hvala što ste sve nas, prave zaljubljenike u sport učinili ponosnim nebrojano puta. Hvala Vam, i znajte da nećete biti zaboravljeni i pušteni niz vodu, bar kada je u pitanju naš portal.

Hvala.

Podeli