pet. mar 22nd, 2019

Ponovo fuzija posle 10 godina

Dok se KK “Srem” borio (1972-73) za plasman u prvu Vojvođansku ligu, u Mitrovici se osniva još jedan klub, KK “25.Maj”. Doktor Petar Jurić okuplja starije, bivše igrače koji se vraćaju sa studja i sa nekoliko mladih igrača formira ekipu.

Stariji su:Ađić, Milašinović, Đorđević, Milosavljević, Štabler, D.Kozlina, a od mlađih Bradonjić, Luković, Kuzminac, Stojković, Kreling i dr. Takmičenje počinju od najniže lige a 1973 godine se takmiče u drugoj Vojvođanskoj ligi. U isto vreme Srem se uspešno takmiči u višem rangu zauzima četvrto mesto.

Dobre rezultate, međutim neprati rad uprave koja se osipa, nižu se gubici, a igrači su prepušteni sami sebi. Na intervenciju političara (Duška Komadinovića), dolazi do gašenja Srema.

Posto je KK “Srem” ugašen mesto u Prvoj vojvođanskoj ligi i igrače preuzeo je KK “25. Maj”. Samim tim su otpisani i dugovi KK “Srem”.

lza KK “25.Maj” stoji podrška istoimene Mesne zajednice, a kasnije finansiranje preuzima SOFK-a. Novonastali klub, postaje standardni član trećeg ranga takmičenja, a više puta mu izmiče plasman u drugu ligu.

U sledećem broju: Stvaranje ekipe za ll ligu.

autor: Željko Adašević

Fuzionisana ekipa- KK “25. Maj”

Podeli