uto. jul 16th, 2019

Ulazak u viši rang takmičenja


KK Srem je početkom sedamdesetih godina igrao u drugoj Vojvođanskoj ligi, odnosno četvrtom rangu takmičenja. Ekipe rivala su bile sa cele teritorije Vojvodine. KK Srem je za ulazak u viši rang vodio veliku borbu sa KK Partizanom iz Novog Sada.

Pošto su obe ekipe takmičenje završile sa istim brojem bodova, odlučeno je da se igra majstorica i to na neutralnom terenu. Mesto odigravanja Beograd, tačnije novobeogradska Hala sportova. Meč je zakazan za 20. oktobar 1973. godine. Pred velikim brojem navijača koji pratili svoje ljubimce, Srem je nastupio u sastavu:

Jefta Miličević, Sava Stojčević, Josip Cvetkov, Nebojša Popović, Branislav Mirković, Zoran Žigić, Miša Vasiljević, Branislav Dabovic, Željko Adašević, Predrag Drobnjak i Damjan Aleksić. Srem je odigrao izvanrednu utakmicu, pobedio rezultatom 89:72 i plasirao se u Jedinstvenu vojvođansku ligu, tj. u severnu grupu Srpske lige ili treći rang takmicčnja. Iz te lige direktno se ulazilo u Drugu ligu Jugoslavije.

Bila je to veoma jaka liga, sastavljena od klubova: Dinamo Pančevo, Vrbas, Lifam Stara Pazova, Ineks Vršac, Novi Sad, Edjseg Bačka Topola, Partizan Novi Sad, Palić Subotica i Kikinda.

Trener našeg kluba je bio Milinko Kovačević Kamba. Mlada ekipa Srema je odlično odigrala u novom takmičenju sa mnogo jačim protivnicima i zauzela četvrto mesto.
U narednom broju, ponovo fuzija.

autor: Željko Adašević

Podeli