pet. mar 22nd, 2019

Udruženje “Kiki i komšije”, nekad i sad misija je ista

Udruženje građana “Kiki i komšije” iz Laćarka postoji dugi niz godina. Čak i pre nego što je sve uobličeno u udruženje građana komšije iz Sremske i okolnih ulica u Laćarku su uvek pokazivale sklonost ka sportu, organizovanju lepih i pozitivnih dešavanju u selu. Godinama unazad tereni udruženja bili su dom mnogih manifestacija, u najvećoj meri turnira u basketu. Po tim turnirima selo Laćarak je postalo poznato širom naše zemlje.

Tereni na kojima se igraju turniri su na mestu gde se nekada nalazilo smetlište. Prvi tereni, u nešto drugačijem obliku nego ovi danas izgrađeni su na Ivandan 07.07.1994. godne. U prilogu ćete moći da pogledate i neke od fotografija sa same izgradnje aktuelnih terena, sada već davne 2001. godine. Uz to, tu je i nekoliko fotografija turnira koji su Laćarak podigli na visoko mesto u svetu basketa. Posetioci tih turnira i dan danas prepričavaju neke od sjajnih poteza koji su viđeni. Bilo je tu fenomemalnih akcija, postizanja zaista spektakulranih poena, ali i bespoštedne borbe i neprestane željom za pobedom. Tereni su ugostili i mnoge poznate košarkaše i ličnosti iz raznih sfera društvenog života. Sami turniri su praćeni mnogim drugim zanimljivostima i sitnicama za najmlađe, ali i druge posetioce istih.

Pored turnira u basketu udruženje je bilo organizator i raznih drugih sjajnih manifestacija. Prošle godine su mališani mogli da uživaju u besplatnom luna parku, a tu je i takmičenje u kuvanju kotlića koje postaje već tradicija.

Ove, 2019. godine ljudi iz udruženja u saradnji sa drugim sportskim i drugim društvima iz sela spremaju jedan velik projekat. Laćarak će biti dom sjajne manifestacije koja će obuhvatati, narodski rečeno “svašta nešto”. Centralni događaji će biti vezani za sam sport.

Već su završeni pregovori sa rukometnom, košarkaškom i selekcijom ženskog fudbala u selu. Tu je i dogovor sa članovima udruženja “Stari fijaker” koji će za manifestaciju obezbediti i poniće za jahanje. Pored njih očekuje se i luna park, kokice, sve sa jednim ciljem. Ciljem koji se prožima sve ove godine kroz udruženje- dečji osmesi.

Datum, nedelja 07.04.2019. godine.

Podeli