uto. feb 19th, 2019

Sladjana Dronić (1972-2014)- jedna od najboljih

Postoji veliki broj sjajnih sportista sa našeg područja. Neke priče o njima već možete pronaći na našem portalu. Svesni da ne možemo i da verovatno nikada nećemo stići da svakom damo mesto koje zaslužuje- mi ipak nastavljamo. Današnja priča nije priča sa srećnim krajem. Priča Sladjane Dronić se završila na tužan način, ali njeno ime će zauvek ostati upisano zlatnim slovima u knjigu rukometa u Srbiji.

Slađana je karijeru započela u Sremu iz Sremske Mitrovice, nastavila u Napretku iz Kruševca, niškom DIN-u i Somboru, a kasnije je branila boje i brojnih inostranih klubova.Najveće uspehe zabeležila je sa bečkom Hipobankom, čiji je bila kapiten. Sa Hipobankom je 2004. godine osvojila Ligu šampiona. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrala je dve utakmice i postigla četiri gola. Nakon povratka iz inostranstva Slađana je jednu sezonu odigrala i za beogradski Radnički.

Slađana je preminula u 42. godini, nakon duge i teške borbe bolest je odnela pobedu. Iza sebe je ostavila ćerku Aleksandru i sina Nikolu.

Podeli