uto. jun 18th, 2019

Ving Tsun klub “Dragon” Sremska Mitrovica

Već od prvog dana nove godine smo nastavili sa promocijom sporta u opštini Sremska Mitrovica. Na fejsbuk stranici našeg portala u najkraćim crtama predstavljena su dva od velikog broja klubova. Pojedini klubovi će dobiti i nešto šire predstavljanje. Jedan od njih je i Ving Tsun klub “Dragon” iz Sremske Mitrovice. U izradi ovog teksta o samoj borilačkoj veštini i klubu “Dragon” pomogao nam je naš dugogodišnji prijatelj kom se ovim putem zahvaljujemo.

Ving Čun Kung Fu je kineska borilačka veština sa takvim pristupom gde tehnika savladava mnogo jaču silu protivnika. Predstavlja jedan od najefikasnijih sistema samoodbrane, sa višestrukim aspektima delovanja na psihofižički razvoj ličnosti. Kroz jedan realan pristup treningu nudi se efikasna samoodbrana i dolazi se do podizanja samopouzdanja i samokontrole na viši nivo. Kroz trening se takodje razvijaju fizička snaga, eksplozivnost, taktika borenja, kao i svi ostali segmenti realne borbe. Isto tako, ova veština pozitivno utiče na zdravlje, rast i razvoj dece. Kroz trening se smanjuju nervoza, napetost i stres, jačaju se svi mišići, kosti i zglobovi. Poboljšava se funkcija sistema za disanje, rad srca i cirkulaciju, smanjuje rizik od gojaznosti.

Ving Tsun klub “Dragon”, već dugi niz godina uspešno vodi majstor Nenad Koviljac (trenutna adresa Stari Šor 133, Sr. Mitrovica). Klub broji nekoliko desetina članova, tj. vežbača, od toga veliki broj dece starosti 5-15 godina, starijih momaka, kao i “veterana” starosti preko 50 godina. To je dokaz da Ving Čun mogu da treniraju svi, bez obzira na starost i pol. Pored svega navedenog, ovaj klub predstavlja sjajno mesto za druženje, zabavu, relaksaciju kroz sjajnu atmosferu na treninzima, sticanje novih prijatelja.

Topla preporuka za sve koji žele da se oprobaju u nekoj borilačkoj veštini.

Podeli