sri. okt 16th, 2019

Intervju- Nikola Antonić, trener Judo kluba LSK

Judo klub LSK Laćarak je klub koji nas je već navikao i naučio na dobre rezultate i lepe vesti. Većina nas verovatno ne može ni da zamisli koliko truda, energije, koliko rada stoji iza svih tih uspeha, što klupskih, što pojedinačnih. U svetu džudo sporta predstavlja pravu instituciju i ima veliko poštovanje. Sa ciljem da svima vama približimo klub, ljude, i decu u njemu razgovarali smo sa trenerom, Nikolom Antonićem.

Od koje godine postoji džudo klub u Laćarku, i da li se zna otprilike broj osvojenih trofeja i medalja, što klupskih, što pojedinačno?
-Klub postoji kao sekcija od 1993. a klub kao klub postaje 1995. godine. Osnivač kluba je Bogdan Jovetić a treneri u klubu su sada Milan Jovetić i moja malenkost, Nikola Antonić. Klub ima preko 600 pehara što pojedinačno što ekipno osvojenih a medalja imamo tačno 5776.

Koji su najveći uspesi i dostignuća Vašeg kluba?
-Klub ima veoma velika dostignuća kako u prošlosti tako i u sadašnjosti,Imamo u klubu evropske medalje, balkanske i medalje u državnim prvenstvima što malo koji klub u staroj Jugoslaviji može da ima.

Koliko trenutno brojite članova? Da li ste zadovoljni odzivom dece?
-Trenutno u klubu imamo izmedju 30 i 40 članova ali klub u budućnosti želi da proširi broj članova kako bi pokazao šta je judo sport i šta judo sport napravi od deteta. UNICEF je proglasio judo kao najkompletniji sport za decu.

Darko Stošić, Ljubiša Kovačević, Jelena i Milica Žabić samo su neki od sportista potekli iz džudo kluba LSK, da li trenutno u klubu postoji neko ko je podjednako talentovan kao oni ili možda neko ko bi mogao i da ih nadmaši?
-Gore navedenim uspešnim sportistima iz našeg kluba treba da se dodaju mnoga imena koja su proslavila ovaj sport. neki trenutni klinci koji streme da nadmaše ove stare su Ivana Atarac i Uroš Antonić,Birovljev Strahinja, Vukelić Aleksandar, Gavrilović Teodora,Djurić Milica, Antonič Teodora,Vasiljević Andljelka,,Atarac Miroslav kao i mladji uzdanci kluba…

Da li ste i u kolikoj meri zadovoljni podrškom koju dobijate od strane lokalne samouprave ali i generalno sela, Laćaraca?
-Od strane lokalne uprave tj..Mesne zajednice imamo odličnu podršku i saradnju i pomoć koju mogu da nam priušte na čelu sa Milenkom Maričićem a takodje da napomenemo da opština Sremska Mitrovica pruža punu podršku i pomoć našem klubu

Koja bi bila poruka za mlađe generacije, decu i njihove roditelje koji možda razmišljaju da se bave džudoom, ili uopšte nekim sportom?
-Najbitnija poruka za roditelje jeste: decu treba preusmeriti i uticati da se bave fizičkom aktivnošću koja pravi karakter i jača ličnost kod dece,pravi pravu osobu koja ja odrasla u socijalnom društvu gde je čoveku i mesto a ne u nekom virtuelnom svetu.A naš najvažniji savet i princip kojim se rukovodimo jeste “nije važno sto si pao važno je USTATI I NASTAVITI!”.

Ako neko zna kako se ostvaruju pobede to su sigurno deca i treneri našeg džudo kluba.

Podeli