uto. feb 19th, 2019

Dragulji SM sporta no1- Ljubiša Kovačević

Sport u Sremskoj Mitrovici i okolini je prepun uspešnih sportista i sportskih radnika. Nova rubrika pod nazivom “Dragulji SM sporta” će se baviti upravo njima. U autorskom tekstu ili intervjuu sa njima pokušaćemo da Vam bolje približimo ove sjajne ljude. Tema prvog teksta ove rubrike je jedan divan momak. Sportista za primer, sada i sportski radnik, momak koji je potekao u Judo klub LSK Laćarak.


U kratkom razgovoru Ljubiša je otkrio neke stvari koje možda do sada niste znali o njemu, s toga verujemo da će Vam ovaj tekst biti zanimljiv.

Krenimo od tvojih početaka, sa koliko godina si došao u Laćarak i koliko dugo si živeo u selu?
– Sa svega 4 godine sam došao u Laćarak sa naravno roditeljima i dve sestre, a sa 15 otišao da živim u Novom Sadu zbog škole i sporta.

Kakve uspomene te vežu za naše krajeve, čega se najradije sećaš?
– Za Laćarak me vežu lepe uspomene iz detinjstva, dosta toga, bilo je mnogo lepih trenutaka, i zaista teško je izdvojiti nešto.

Vrlo mlad odlaziš u Novi Sad, kako si se snašao i privikao na novi način života?
– Što se tiče Novog Sada, na samom početku bilo je poprilično teško. Bilo mi je potrebno vreme dok se nisam navikao na treninge ,školu, nove drugare i prijatelje, uopšte taj način života, Kako je prolazilo vreme bilo mi je sve lakše i na kraju sam se privikao i uklopio.

Sigurno je teško izdvojiti najdraže dostignuće, da li ga ti imaš i znaš li koliki je ukupan broj medalja koje si osvojio?
– U svojoj sportskoj karijeri imam dosta uspeha kojim se ponosim, i zaista je teško izdvojiti najdraži,.Kada je reč o medaljama, poslednji put kad sam ih brojao bilo je oko 200, a to je bilo davno, pre sigurno 10 godina. Trenutan broj osvojenih medalja ne znam.

Obrazovanje nisi ostavio u drugom planu, završio si DIF, čime se trenutno baviš, da li si u struci?
– Tačno, po struci sam profesor fizičkog vaspitanja, trenutno se bavim trenerskim poslom u Judo klubu za koji se takmičim.

Za kraj, koja je poruka za mlađe generacije, koje možda baš sada ostvaruju svoje prve korake u svetu sporta, ili razmišljaju o njima?
– Moja poruka za mladje generacije je da se bave sportom, jer sport moze da pruži mnogo lepe stvari u životu.

Ljubiša Kovačević, ponos Judo kluba, ali i celog Laćarka i Sremskomitrovačkog sporta!

Podeli